Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект змін Конституції по децентралізації направлять в КСУ

10 липня 2015, 12:22
914
0
Реклама

Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя рекомендує включити до порядку денного другої сесії і направити до Конституційного Суду України для отримання укладення відносно його відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституцій президентський законопроект № 2217а про внесення змін до Конституції України (відносно децентралізації влади).

Відповідний проект постанови № 2217а/П зареєстрований в парламенті.

Читайте детальніше про законопроект: Порошенко вніс у ВР законопроект про зміни Конституції.

Під час обговорення члени Комітету відмітили, що пропоновані законопроектом зміни повністю відповідають європейським і міжнародним стандартамвраховують відповідні виводи і зауваження Венеціанської Комісії, зокрема укладення від 24 червня 2015 року № 803/2015, і дозволять забезпечити здатність місцевого самоврядування і побудову ефективної системи територіальної організації влади в Україні.

Попередній аналіз законопроекту дозволяє вважати, що положення законопроекту відповідають вимогам статей 157, 158 Конституції і не зажадають подальшого доопрацювання, говориться в повідомленні Комітету.

На думку членів Комітету, прийняття запропонованих в законопроекті змін в Конституцію України не приведе до порушення міжнародних зобов'язань України.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини