Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ощадбанк вимагає у РФ компенсації збитків від анексії Криму

9 липня 2015, 14:40
662
0
Реклама

Ощадбанк 8 липня направив офіційне письмове повідомлення  уповноваженим представникам Російської Федерації (В. Путіну, Д. Медведєву і іншим) по претензіях, які витікають з незаконного поводження з інвестиціями, які належать Ощадбанку в Кримупорушуючи численні положення Угоди між урядом РФ і Кабінетом Міністрів України про заохочення і взаємний захист інвестицій.

Цим повідомленням Ощадбанк інформує Російську Федерацію про існування суперечки і наполягає на його врегулюванні з РФ з метою компенсації Ощадбанку завданого збитку.

"Ми хочемо створити юридичний прецедент для того, щоб інші компанії, підприємства або банки України, дивлячись на кроки і досвід Ощадбанку, приєднувалися до нас у боротьбі за свої комерційні і бізнес-інтереси і також почали відстоювати свої права" - розповів голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Ощадбанк наполягає на тому, що його законні права, передбачені міжнародним правом, були порушені режимом, вживаним фізичними і юридичними особами, які належать або контролюються Російською Федерацією. Цей режим привів до втрати Ощадбанком значних інвестицій в Криму.

З моменту повідомлення про спору починається 6-місячний період, передбачений Угодою, впродовж якої сторони зможуть врегулювати суперечку шляхом переговорів. Якщо таке врегулювання виявиться неможливим в зазначений термін, Ощадбанк залишає за собою право продовжити розгляд, але вже з використанням інструментів міжнародного судового захисту проти Російської Федерації.

Ощадбанк відмічаєщо діє виключно на власний розсуд як інвестор і як юридична особа частки права з метою економічного захисту і відновлення своїх прав і інтересів в Криму.

9 липня на своїй сторінці у Фейсбуке Андрій Пишний повідомивщо попередня сума необхідної компенсації - 670 млн. долл. Але "без урахування дуже і дуже багатьох чинників, які, ймовірно, збільшать претензії значно".

Тривати суперечку, за прогнозами керівництва Ощадбанку, буде довге, декілька років. Справу супроводжуватимуть "кращі і найдосвідченіші радники", імена яких назвуть через декілька днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини