Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатів пропонується страхувати в обов'язковому порядку

8 липня 2015, 16:06
1267
9
Реклама

Законопроектом № 2298а (автор - нардеп А. Фельдман) пропонується віднести до видів обов'язкового страхування страхування ризику професійної майнової відповідальності адвоката у зв'язку із здійсненням ним адвокатській діяльності.

Також пропонується до обов'язків адвоката віднести укладення договори страхування риска професійної майнової відповідальності у зв'язку із здійсненням ним адвокатської діяльності і збереження в силі такого договору страхування впродовж адвокатської діяльності.

Згідно з проектом, страхування професійної відповідальності адвоката поширюється виключно на страхові випадки, що виникли в результаті неумисних професійних помилок або недобросовісних дій адвоката при здійсненні адвокатської діяльності.

Недбалі дії помічника адвоката, стажиста адвоката, особи, що полягає в трудових стосунках з адвокатом або іншої притягненої адвокатом особи також пропонується вважати страховим випадком.

Передбачається, що договір страхування повинен полягати:

- адвокатом особисто якщо він здійснює адвокатську діяльність індивідуально або в організаційно-правовій формі адвокатського бюро;

- адвокатським об'єднанням - відносно усіх адвокатів, що здійснюють адвокатську діяльність в адвокатському об'єднанні.

Типовий договір страхування затверджуватиметься Кабміном, як і мінімальний розмір страхової суми.

Законопроектом передбачено, що особа, яка не уклала договір страхування, не буде допущена до принесення присяги адвоката.

Як мовиться в пояснювальній записці, ухвалення такого закону сприятиме захисту майнових інтересів адвоката відносно ризиків спричинення неумисної шкоди клієнтові, а також майнових інтересів клієнтів відносно відшкодування можливої неумисної шкоди, заподіяної адвокатом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини