Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українців захистять від насильницьких зникнень

7 липня 2015, 10:32
695
0
Реклама

Президент підписав, а "Голос України" офіційно опублікував Закон № 525 - VIII "Про приєднання України до Міжнародній конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень".

Ця Конвенція була прийнята на 61-ій сесії Генассамблеи ООН 20 грудня 2006 року, набула чинності 23 грудня 2010 року.

Згідно Конвенції насильницьким зникненням вважається арешт, затримання, викрадення або позбавлення волі у будь-якій іншій формі представниками держави або особами або групами осіб, діючими з дозволу, за підтримки або з відома держави, при наступній відмові визнати факт позбавлення волі або прихованні даних про долю або місцезнаходження зниклої особи, внаслідок чого ця особа залишена без захисту закону.

Кожне держава-учасник бере на себе певні зобов'язання - зокрема, кваліфікувати в карному праві як правопорушення карне переслідування і притягнення до карної відповідальності за дії відносно насильницького зникнення; надавати найповнішу взаємну правову допомогу; гарантувати жертвам право на отримання швидкого, справедливого і адекватного відшкодування завданого ним збитку.

Конвенція набуде чинності для України на 30-й день після здачі на зберігання Генеральному секретареві Організації Об'єднаних Націй документу України про приєднання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини