Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Командири обмежуватимуть використання мобільних телефонів в зоні АТО

1 липня 2015, 11:49
643
1
Реклама

Верховною Радою 1 липня в другому читанні і в цілому ухвалений Закон про внесення змін до ст. 143 Закону про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України (урядовий законопроект № 2531).

У допрацьованій редакції документу говориться, що порядок зберігання і користування особистими фотоапаратами, магнітофонами, радіоприймачами, мобільними телефонами, іншими засобами мобільного зв'язку і передачі інформаціїкомп'ютерною і іншою побутовою радіоелектронною технікою для військовослужбовців, що виконують обов'язки військової служби, встановлюється командиром військової частини.

Діюча редакція ст. 143 передбачає встановлення командиром порядку зберігання і користування тільки фотоапаратами, магнітофонами, радіоприймачами і іншою побутовою радіоелектронною технікою для військовослужбовців термінової служби. Таким чином, Законом розширений перелік техніки. Реалізація оновленої норми, на думку розробників, сприятиме підвищенню рівня захищеності інформації, забезпечить неможливість прослуховування засобів мобільного зв'язку військовослужбовців радіорозвідкою супротивника і визначення їх координат.

В ході розгляду законопроекту депутатами пропонувалися різні поправки (зокрема, відносно дозволу медикам користуватися мобільними телефонами), але для їх прийняття не вистачило голосів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини