Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині Янукович позбавлений звання Президента

18 червня 2015, 09:00
896
2
Реклама

Закон № 144 - VIII про позбавлення В. Януковича звання Президента України набув чинності сьогодні, 18 червня.

Згідно Конституції України звання Президента зберігається довічно (виключення - усунення з поста в порядку імпічменту)але це не зупинило народних депутатів.

Нагадаємо, що відповідний законопроект подали Олег Ляшко, Сергій Скуратовский (РПЛ), Юлія Тимошенко (Батькивщина), Андрій Тетерук (Народний фронт). "У зв'язку з тим, що чинне законодавство містить пропуски в частині правових наслідків самоусунення громадянина України від виконання повноважень Президента України, а також здійсненням ним дій, які погрожують керованості держави, територіальній цілісності і суверенітету України, масовому порушенню прав і свобод громадян, є гостра необхідність ухвалення цього законопроекту, який би позбавив В. Януковича звання Президента України", - говорилося в пояснювальній записці. Читайте детальніше: Що придумали депутати для позбавлення Януковича звання Президента в обхід Конституції?

Таким чином, з моменту ухвалення Закону знадобилося більше чотирьох місяцівщоб він був нарешті опублікований і набув чинності :

29 січня законопроект № 1883 був внесений до парламенту
4 лютого Закон ухвалений
9 лютого спрямований на підпис Президентові
17 червня повернений з підписом Президента і цього ж дня офіційно опублікований в газеті "Голос України"
18 червня набув чинності.

При цьому в статті 94 Конституції говориться, що Президент України повинен підписати закон впродовж 15 днів після його отримання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини