Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українців захистять від насильницьких зникнень

17 червня 2015, 11:18
520
5
Реклама

Верховна Рада 17 червня ухвалила Закон про приєднання України до Міжнародній конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень (президентський законопроект № 0030).

Ця Конвенція була прийнята на 61-ій сесії Генассамблеи ООН 20 грудня 2006 року, набула чинності 23 грудня 2010 року. Нині документ підписали 94 держави, для 46 з них Конвенція набула чинності.

Згідно Конвенції насильницьким зникненням вважається арешт, затримання, викрадення або позбавлення волі у будь-якій іншій формі представниками держави або особами або групами осіб, діючими з дозволу, за підтримки або з відома держави, при наступній відмові визнати факт позбавлення волі або прихованні даних про долю або місцезнаходження зниклої особи, внаслідок чого ця особа залишена без захисту закону.

Приєднання України до Конвенції сприятиме поліпшенню захисту прав і свобод людини, вдосконаленню правових механізмів подолання проблеми насильницьких зникнень, реалізації в повному об'ємі конституційних гарантій по відновленню порушених в результаті злочину прав людини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини