Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити мораторій на застосування РРО

10 червня 2015, 12:50
3756
6
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 2049аяким запропоновано встановити мораторій на використання реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку (фізичними особами-підприємцями) першою, другою і третьою груп.

Автор проекту, нардеп Валентин Ничипоренко (Відродження), запевняє, що у разі прийняття цього проекту буде знято соціальну напругу, створені сприятливі умови для налагодження конструктивного діалогу між державою і суб'єктами підприємництва з метою врегулювання питань адміністрування бізнесу на паритетних умовах.

При цьому в законопроекті не передбачений термін, на який запропоновано встановити мораторій (зазвичай під мораторієм розуміється відстрочення якого-небудь зобов'язання на певний період, а не повна відміна).

Нагадаємо, що з 1.07.2015 і 1.01.2016 вводиться обов'язкове використання касових апаратів. У Раді вже зареєстрований законопроект № 1718який передбачає відміну обов'язкового застосування РРО для платників єдиного податку 1-3 груп. Крім того, готується до другого читання законопроект № 1088 відносно державних гарантій при застосуванні РРО. При цьому в Мінфіні говорять, що норма про введення РРО відмінятися не буде.

Читайте також: Після установки касових апаратів малому бізнесу загрожують податкові перевірки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини