Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати забракували проекти про обнародування актів Кабміну в Інтернеті

4 червня 2015, 17:16
630
1
Реклама

Сьогодні на вечірньому засіданні Верховної Ради розглядалися, але були відхилені депутатами урядові законопроекти відносно набуття чинності актів Кабінету Міністрів.

Ці зміни могли б стати революційними, оскільки передбачали набуття чинності актів Кабміну з моменту їх публікації не в офіційних друкарських виданнях, а на офіційному сайті уряду.

Законопроект № 2877 торкався усіх актів, а законопроект № 2878 - актів в митній сфері. Представники уряду запевняли, що такі закони треба ухвалити у зв'язку з необхідністю прискорення набуття чинності актів Кабінету Міністрів.

При обговоренні проектів депутати відмітили, що публікація документів на сайті Кабміну ненадійна, оскільки такий текст документу можна легко змінити. Крім того, в проектах не йшла мова про гарантований безкоштовний доступ до актів. Також виступаючі нардепи говорили про те, що інтернет-публікація документів повинна використовуватися не для набуття чинності їх, а для ширшого їх поширення. До того ж, офіційні друкарські газети виходять кілька разів в тиждень, тому немає проблем із швидкістю набуття чинності актів.

Враховуючи те, що на підтримку законопроектів не було віддано і сотні голосів, один з депутатів запропонував звернутися до Прем'єр-міністра з питанням, чому в Кабміні готують такі неякісні проекти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини