Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав обов'язковість доведення вимог про оплату комунальних послуг

Реклама

Дарницький районний суд міста Києва 15 травня 2015 року виніс ухвалу у справі № 753/1683/15-ц і відмовив в задоволенні вимог ТОВ "Рада" про стягнення плати за житлово-комунальні послуги з мешканця будинку, в якому створене ОСМД.

Справа стосується суперечки, яка виникла між мешканцями будинку № 13 по вул. А. Ахматовой і організацією ТОВ "Рада", що управляє. Мешканці створили ОСМД і відмовилися від послуг ТОВ "Рада". Експлуатацією і обслуговуванням багатоквартирного будинку і його прибудинкової території займається ОСМД. ТОВ "Рада" подало пакет позовів до мешканців з вимогою сплатити ж/до послуги. Три попередні ухвали райсуду були винесені Оленою Лужецкой на користь ТОВ "Рада" (детальніше: Ім'ям України : комунальне рабство). За словами адвоката Вадима Колокольникова, що представляє інтереси мешканців, відносно Е. Лужецкой спрямована скарга у ВККС.

На підставі представлених доказів (заява про розірвання договору про надання ж/до послуг; рішення про створення ОСМД, яке прийняло будинок на баланс і є його управителем і балансодержателем; квитанція про оплату ж/до послуг ОСМД, яке і забезпечує їх надання) суддя Сергій Сухомлинов визнав встановленим факт припинення договірних стосунків з ТОВ "Рада" з листопада 2014 року. Тому вимоги позивача про стягнення заборгованості починаючи з листопада 2014 року є безпідставними. До того ж, позивач ТОВ "Рада" не надав належних доказів, що обгрунтовують вимоги про стягнення заборгованості за більше ранній період.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини