Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати запланували звільнити електромобілі від податків

21 травня 2015, 16:56
900
2
Реклама

Верховна Рада 21 травня прийняла за основу законопроект № 1912 про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу відносно особливостей оподаткування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Законопроектом пропонується тимчасово до 1 січня 2020 року звільнити від оподаткування ПДВ і акцизним податком операції по ввезенню на митну територію України і постачанню на митній території України вказаних ТС, які класифікуються по товарній підкатегорії 8703 90 10 00 УКТ ВЭД.

Відповідні зміни планується прийняти у зв'язку зі збільшенням попиту на електромобілі серед населення, з метою зменшення рівня споживання палива, поліпшення екологічної ситуації в країні і імплементації європейських правових норм.

Також прийнятий за основу законопроект № 1674 про внесення змін до Закон про Митний тариф відносно відміни ввізного мита на електромобілі.

Пропонується встановити нульові ставки ввізного мита на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами: тролейбуси; велосипеди; транспортні засоби для перевезення високорадіоактивних речовин; транспортні засоби, оснащені електричними двигунами; електричні транспортні засоби, які використовуються на складах, заводах, портах, аеропортах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини