Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Після відміни травневих свят депутат пропонує відправляти городників у відпустку

18 травня 2015, 12:05
1939
10
Реклама

Згідно Закону б засудженні тоталітарних режимів у Україні починається процес декомунізації. Народний депутат Ігор Луценко (Батькивщина) стурбований, що у разі відміни свят, пов'язаних з комуністичною ідеологією, багато працівників втратять можливість обробляти земельні ділянки, і внаслідок цього може виникнути загроза продовольчої безпеки таких працівників.

Тому законопроектом № 2843 пропонується на законодавчому рівні закріпити право працівника відпустка на період проведення весняно-польових або осеннее-полевых робіт.

Передбачено, що така відпустка надаватиметься у разі завчасного попередження працедавця (не пізніше чим за 45 днів).

Відпустка надається працівникові на термін від 2 до 5 днів в рахунок основної щорічної відпустки. Тривалість такої відпустки визначає працівник, і йому не мають права відмовити.

Якщо працівник з початку року до подачі відповідного повідомлення повністю використовував основну щорічну відпустку, то відпустка (частина відпустки) надається в рахунок додаткової відпустки (у разі наявності у працівника права на відповідну додаткову відпустку), а у разі відсутності такого права - без збереження заробітної плати.

Відповідні зміни пропонується внести в КЗоТ і Закон про відпустки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини