Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати знову замислилися про дельфінів

15 травня 2015, 14:22
702
1
Реклама

У парламенті групою депутатів зареєстрований законопроект 2848яким пропонується виправити помилку нещодавно прийнятого і такого, що вже набуло чинності Закону № 323 - VII про охорону біорізноманітності.

Проектом запропоновано виключити з Закону про захист тварин від жорсткого звернення внесену Законом № 323 - VII норму про заборону діяльності дельфінаріїв, що не мають природної морської води.

Депутати відмічають, що згідно з новою нормою утримування і показ дельфінів на території України стає неможливим, оскільки Закон вимагає беззастережного розміщення будь-яких дельфінів, незалежно від їх виду, в "природній морській воді". Не враховано, що ця вода для прісноводих видів дельфінів є шкідливою.

Також не встановлені конкретні нормативи такої води, не врахований досвід океанаріумів, які розташовані на значній відстані від узбереж.

Депутати відмічають, що в Україні міститься чимала кількість особин тихоокеанських дельфінів. Природна вода, яка є комфортною для цих дельфінів, істотно відрізняється за своїми фізико-хімічними властивостями від морської води Чорного і Азовського морів. А тому правильне утримання цих тварин на території України також не може бути забезпечене згідно з новим Законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини