Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До ув'язнених ходитимуть священики

14 травня 2015, 11:52
409
2
Реклама

Верховна Рада 14 травня ухвалила Закон про регулювання діяльності капеланів в органах і установах, що відносяться до сфери управління Державної пенітенціарної служби (законопроект № 1154).

Карно-старанний кодекс доповнений статтею 128-1 "Організація душпастырской опіки засуджених" з метою введення в Україні інституту священнослужителів (капеланів) в установах ГПтС.

Душпастырская опіка засуджених - діяльність в установах виконання покарань священнослужителів (капеланів), уповноважених релігійними організаціями (статути/положення яких зареєстровані у встановленому законом порядку), спрямована на задоволення релігійних потреб засуджених, їх духовне виховання.

Згідно із Законом особам, узятим під вартунадається право на душпастырскую опіку (в новій редакції викладені статті 9 і 12 Закону "Про попереднє укладення"). А керівний склад органів і установ Державної карно-старанної служби зобов'язується сприяти проведенню священнослужителями (капеланами) заходів душпастырской опіки з персоналом (дополенения в статтю 23 вказані Закони).

У змінах вказується, що таємниця сповіді недоторканна і охороняється законом. Забороняється оприлюднити, фіксувати технічними засобами і відтворювати будь-яку інформацію, отриману на сповіді. Відомості, отримані на сповіді, не можуть бути предметом досудового розслідування, досудового слідства або карного виробництва, використовуватися як доказ. Ніхто ні в якому разі не може допитувати священнослужителя, перекладача або іншу особу з питань, пов'язаних з конфіденційністю сповіді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини