Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада присвоїла Сімферопольському аеропорту ім'я льотчика-героя

14 травня 2015, 10:43
538
5
Реклама

Верховна Рада 14 травня прийняла постанову про привласнення імені Амет-хана Султана міжнародному аеропорту "Сімферополь" (проект № 2796).

Таке рішення народних депутатів покликане продемонструвати прагнення органів влади України зміцнити толерантність, виразити повагу до пам'яті легендарного героя - кримчанина і усьому кримсько-татарському народу.

При обговоренні проекту відзначалося, що окрім символічного значення цієї постанови воно створить деякі проблеми для Російської Федерації, що окупувала Крим, оскільки на міжнародному рівні назва аеропорту офіційно вказуватиметься по-новому.

Амет-Хан Султан - заслужений льотчик-випробувач СРСР, має безліч ореднов і нагород, двічі Герою Радянського Союза і тому подібне. У роки Великої вітчизняної війни зробив 603 бойові вильоти і знищив в повітряних боях 49 літаків супротивника. Після війни випробував близько 100 типів різної авіаційної техніки. Крім того, особисто брав участь в підготовці до польотів в космос перших радянських космонавтів, в т.ч. Ю. Гагаріна. Народився в 1920 році, трагічно загинув в 1971 році при проведенні чергового випробувального польоту.

Відмітимо, що у ВР минулих скликань це питання неодноразово піднімало Геннадій Москаль - їм були подані проекти № 11237 (2012 рік, VI скликання), № 1210 (2013 рік, VII скликання), № 4759 (2014 рік, VII скликання).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини