Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано продовжити до 2020 року мораторій на продаж з/х земель

8 травня 2015, 12:16
2148
2
Реклама

Пропонується продовжити до 2020 року дія мораторію на купівлю-продаж і відчуження іншим способом земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Про це говориться в законопроекті 2791який поданий до парламенту народним депутатом Юлією Тимошенко.

Відмітимо, що 1 січня 2016 року у Україні збігає термін дії мораторіюпродовженого Законом № 5494 - VI. З того часу буде легалізований купівля-продаж і іншим чином перехід власності на землі з/х призначення. В той же час, як відзначається в пояснювальній записці, досі не сформовані правові, організаційні і економічні передумови для введення повноцінного функціонування ринку землі; невідомо, за якими правилами здійснюватиметься відчуження вказаних земель; відсутні правові механізми захисту дрібних землевласників.

Крім того, законопроектом пропонується передбачити можливість викупу державою з/х земельних ділянок у їх власників по їх зверненню. Від імені держави викуп ділянок здійснюватиме уповноважений Кабміном орган за ціною, яка відповідатиме ринковій вартості.

Така пропозиція пояснюється тим, що в Україні є немало землевласників, які через похилий вік, із-за міграції в місто і по ряду інших причин не мають можливості і зацікавленості використовувати отриману земельна ділянка за цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і особистого селянського господарства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини