Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновані зміни в ГПК для забезпечення права неповнолітнього бути представником в суді

8 травня 2015, 09:01
696
0
Реклама

Усунути колізію між нормами чинного законодавства пропонується законопроектом № 2778 про внесення змін до Цивільний процесуальний кодекс відносно забезпечення права неповнолітньої особи бути представником в суді (автор - нардеп Андрій Помазанов, Народний фронт).

Змінами в ст. 40 ГПК запропоновано встановити, що представником в суді може бути адвокат або інша особа, яка має цивільну процесуальну дієздатність і належним чином засвідчені повноваження на здійснення представництва в суді (зараз в цій статті міститься вимога про досягнення представником 18 років).

Запропоновані зміни в ст. 242 ГПК передбачають, що подавати заява про надання повної цивільної дієздатності може особа, що досягла 14-річного віку (зараз - 16-річного).

У пояснювальній записці говориться, що діючі норми ГПК не узгоджуються з положеннями Сімейного кодексуадже в ст. 156 закріплено, що неповнолітні батькиякі досягли 14 років, мають право на звернення до суду за захистом прав і інтересів своєї дитини. А ст. 35 Цивільного кодексу передбачена можливість придбання повної цивільної дієздатності неповнолітньою особою, яка записана матір'ю/батьком дитини, причому відсутнє додаткове застереження відносно віку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини