Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати просять Кабмін переписати законопроект про захист технологічної інформації

7 травня 2015, 12:41
396
1
Реклама

Комітет ВР з питань свободи слова і информполитики рекомендує Кабміну допрацювати законопроект № 2661яким пропонується узаконити новий вид інформації - технологічну.

Як заявила перший замголови Комітету, нардеп Ольга Червакова, цей проект несе погрози свободі слова, оскільки фактично встановлює заборону поширення технологічній інформації. При цьому визначення терміну є дуже широким - під нього може підпасти усе, що завгодно. Також це сприятиме корупції і довільному втручанню в діяльність будь-яких суб'єктів, а споживачі не зможуть дізнаватися потрібну ним інформацію.

За словами депутата, законопроект такого змісту подається Кабміном вже не уперше. Минулого року вже вносився аналогічний законопроект № 5073, який був потім відкликано.

Відзначається, що до проекту висловив зауваження і побоювання Мінюст. А Головне науково-експертне управління ВР вказало, що намагатися встановити захист такої інформації шляхом внесення змін до Закон про інформацію - помилковий підхід, і рекомендувало вносити зміни Закон про державну таємницю. Комітет згоден з такими зауваженнями просить Кабмін відповідно допрацювати законопроект, щоб під приводом захисту від зовнішнього ворога не встановлювати цензуру і диктатуру.

Джерело: БПП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини