Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наклейки на автономерах заборонені не Міністром, а Законом

5 травня 2015, 13:43
4688
2
Реклама

Після повідомлення Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що ДАІ присікатиме появу на автономерах наклейок, в ЗМІ з'явилися новини з назвами "Аваков заборонив клеїти "ПТН ПНХ" на номери авто", "МВС заборонило наклейки на номерних знаках" і тому подібне

У зв'язку з цим роз'яснюємо, що використання наклейок на номерах ТС заборонене вже давно. Так, згідно ст. 37 Закону про дорожній рух забороняється експлуатація транспортних засобів з номерними знаками, які закриті іншими предметами чи забруднені, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знаку з відстані 20 метрів.

Також і в ПДД говориться, що водієві забороняється управляти транспортним засобом з номерним знаком, який закритий іншими предметами або забруднений.

А ч. 5 ст. 121 КоАП передбачено покарання за управління автомобілем з номерним знаком, закритим іншими предметами. Таке адмінпорушення спричиняє за собою накладення штрафу у розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Таким чином, патрулі ДАІ за вказівкою А. Авакова лише посилять контроль і не закриватимуть очі на порушення. Тому якщо ви бажаєте заявити про свою патріотичну позицію, наклейку краще розмістити не на номерах, а на іншій частині автомобіля - склі або каркасі.

При цьому нагадаємо про можливість замовити індивідуальні номерні знакищо передбачено постановою Кабміну. Втім, такі знаки не можуть містити, зокрема, написи ненормативного походження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини