Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профспілкам можуть надати право контролю у сфері держрегулювання цін

29 квітня 2015, 13:33
546
2
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 2677 "Про внесення зміни в статтю 16 Закону про ціни і ціноутворення відносно участі організацій громадянського суспільства в державному регулюванні цін".

Як розповів автор законопроекту, нардеп з фракції БПП Олександр Дехтярчук, метою цієї законодавчої ініціативи є надання професійним спілкам, організаціям захисту прав споживачів, іншим громадським організаціям права здійснювати контроль (у взаємодії з відповідними уповноваженими держорганами) за дотриманням законодавства у сфері державного регулювання цін.

"Законопроект був розроблений спільно з Федерацією профспілок України. Йдеться про встановлення максимальної відкритості, прозорість і підзвітність суспільству органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування", - повідомив депутат.

Ухвалення законопроекту повинне сприяти своєчасному виявленню випадків економічно необгрунтованого підвищення цін і тарифівщо дозволить зупинити подальше зниження життєвого рівня громадян України і мінімізувати втрати домогосподарств від подорожчання товарів і послуг.

Джерело:
БПП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини