Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плату за посвідчення договорів оренди землі пропонується направляти до бюджету села

27 квітня 2015, 18:25
1296
5
Реклама

Пропонується дозволити головам сів і селищ засвідчувати договори оренди земельних ділянок, а засоби, що сплачуються за ці послуги, направляти до відповідних сільських і селищних бюджетів.

Про це йде мова в законопроекті № 2717який поданий до парламенту нардепом від БПП Віталієм Гудзенко.

На сьогодні порядок укладення договору оренди земельної ділянки передбачає його нотаріального посвідчення (за бажанням однієї із сторін можливість). При цьому договір суборенди земельної ділянки може бути нотаріально засвідчений тільки за згодою сторін. Як відзначається в пояснювальній записці, майже усі орендодавці і орендарі користуються цією юридичною послугою. Її вартість складає 0,01% від грошової оцінки земельної ділянки. У разі відсутності такою ставка державного мита залежить від суми договору, але не менше 1 неоподатковуваного мінімуму прибутків громадян.

На думку автора проекту, було б справедливо залишати засоби землекористувачів, заплачені за посвідчення договори, в бюджеті населеного пункту, у межах якого знаходиться орендована земельна ділянка. Це створило б реальні умови для поліпшення розвитку українських сіл і селищ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини