Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову міліцію хочуть ліквідовувати

27 квітня 2015, 15:07
2022
2
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 2681яким нардеп Ігор Насалык (БПП) запропонував ліквідовувати податкову міліцію.

Передбачається, що повноваження податкової міліції, у тому числі функції по здійсненню досудового розслідування злочинів, оперативно-розшуковій діяльності, будуть передані відповідним правоохоронним органам (МВС, СБУ).

Проблему, пов'язану з необхідністю працевлаштування співробітників податкової міліціїпропонується вирішити шляхом перекладу у відповідні підрозділи Департаменту протидії злочинності у сфері економіки Міністерства внутрішніх справ, а також у відповідні структурні підрозділи Служби безпеки.

Автор запевняє, що ліквідація податкової міліції сприятиме підвищенню ефективності діяльності податкових і правоохоронних органів, зменшенню рівня корупції, поліпшенню умов для підприємницької діяльності.

Згідно п. 348.1 ст. 348 Податкового кодексу податкова міліція складається із спеціальних підрозділів по боротьбі з податковими правопорушеннями, діючих у складі відповідних контролюючих органів, і здійснює контроль за дотриманням податкового законодавства, виконує оперативно-розшукову, карно-процесуальну і охоронну функції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини