Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилена відповідальність за військові злочини

27 квітня 2015, 14:01
843
1
Реклама

26 квітня набув чинності Закон № 290 - VIII "Про внесення зміни до Карного кодексу України відносне перевищення військовим службовим обличчям влади або службових повноважень".

Карний кодекс доповнений статтею 426-1, згідно якої перевищення військовим службовим обличчям влади або службових повноважень (умисне здійснення дій, що явно виходять за межі наданих цьому обличчю прав або повноважень, окрім передбачених частиною другої цієї статті)якщо ці дії завдали істотної шкоди, - карається обмеженням свободи на термін від 2 до 5 років або позбавленням волі на той же термін.

Застосування нестатутних заходів впливу відносно підлеглого або перевищення дисциплінарної влади, якщо ці дії завдали істотної шкоди, а також застосування насильства відносно підлеглого - караються позбавленням волі на термін від 3 до 7 років. Такі діяння, здійснені із застосуванням зброї, а також діяння, передбачені частинами першої або другої статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на термін від 5 до 9 років.

Якщо ж вказані діяння здійснені в умовах особливого періоду (окрім воєнного стану) - покарання встановлене у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років. А для умов військового стану або у бойовій обстановці санкція передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини