Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президентом заплановані заходи на честь Українських Січових Стрільців

23 квітня 2015, 11:02
597
2
Реклама

З нагоди відмічання в 2015 році 100-річчя перемоги Українських Січових Стрільців на горі Макивка Президент України Указом від 21 квітня № 228/2015 доручив Кабміну розробити і затвердити в тижневий термін план заходів по святкуванню.

Згідно з документом, мета таких заходів - вшановування мужності і героїзму борців за незалежність України, відновлення національної пам'яті, поширення об'єктивної інформації про діяльність національних військових формувань, сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві, військово-патріотичному вихованню молоді.

Планується проведення тематичних урочистих і просвітницьких заходів в містах Києві і Львові, інших населених пунктах. А у травні 2015 року на горі Макивка (Львівська область) будуть проведені ювілейні заходи, у тому числі за участю молодіжних організацій.

Також в планах - проведення наукової конференції; заходи в учбових закладах, військових частинах; проведення пошукової роботи і досліджень, пов'язаних з історією Українських Січових Стрільців; виставки; впорядкування місць поховань, встановлення пам'ятних знаків і так далі

Міністерству інформаційної політики разом з Українським інститутом національної пам'яті доручено забезпечити розробку і впровадження тематичних інформаційних програм для державних ЗМІ, присвячених діяльності Українських Січових Стрільців і 100-річчю їх перемоги, а також поширення відповідної соціальної реклами.

Бої за гору Макивка в Карпатах тривали з 29 квітня до 4 травня 1915 року, в ході Першої світової війни на східному фронті між підрозділами австро-угорської 55-ої піхотної дивізії (до складу якої входили 7 сотень УСС) і російськими військами 78-ої піхотної дивізії. Внаслідок величезних втрат російські війська не змогли продовжити настання. Особливою мужністю під час боїв за Макивку відрізнилися частини Українських Січових Стрільців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини