Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військових після бойових умов пропонують безкоштовно відправляти до психолога

22 квітня 2015, 17:34
828
0
Реклама

Законопроектом 2686 пропонується внести зміни ст. 11 Закону про захист військовослужбовціввстановивши, що військовослужбовці, військовозобов'язані і резервісти, які покликані на учбові (чи перевірочні) і спеціальні збори, а також осіб, звільнених в запас, після виконання службово-бойових завдань в екстремальних (бойових) умовах мають право на безкоштовне проходження психологічної, медико-психологической реабілітації у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду.

Свою пропозицію автори проекту (депутати від коаліції) аргументують тим, що умови виконання службово-бойових завдань в екстремальних (бойових) умовах значно відрізняються від звичайних повсякденних умов мирного часу. Військовослужбовці випробовують дію бойових стресс-фактороввнаслідок чого зростає потреба в наданні їм кваліфікованій психологічній допомозі, підтримки по подоланню посттравматичних стресових розладів і проходження комплексної реабілітації - медико-психологической, соціальною.

Нині в силових структурах держави командир військової частини не має права направити на психологічну реабілітацію підпорядкованого бійця після перебування його в екстремальних (бойових) умовах. А досвід роботи військових психологів вказує на низький відсоток звернень бійців за власною ініціативою, оскільки вони не усвідомлюють проблему або ж соромляться, говориться в пояснювальній записці.

Медичну реабілітацію мають право проходити військовослужбовці за рішенням військово-лікарської комісії, а психологічна реабілітація в силових структурах не регламентується жодним нормативно-правовим документом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини