Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть націоналізувати торгову мережу "АТБ"

22 квітня 2015, 15:33
2588
9
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 2689яким група нардепів пропонує націоналізувати майно торгової мережі "АТБ" - рухоме і нерухоме, грошові кошти, цінні папери і інші активи або корпоративні права, інші об'єкти права приватної власності, розташовані (зареєстровані) на території України, які безпосередньо або через афільованих осіб належать ТОВ "АТБ-маркет", ТОВ "АТБ-торгстрой", ТОВ "АТБ-инвест", ТОВ "Реал Истейт", ТОВ "Истрейт".

Передбачається провести таку націоналізацію за умови попереднього і повного відшкодування вартості майна.

Законопроект також містить положення відносно повноважень Кабміну; оцінки вартості об'єктів націоналізації і виплати відшкодування; забезпечення збереження об'єктів націоналізації; переходу об'єктів націоналізації у власність держави; гарантій захисту трудових прав працівників підприємств, що підлягають націоналізації; вирішення суперечок, що виникають в процесі націоналізації майна і так далі

Автори проекту відмічають, що статтею 41 Конституції України передбачена можливість вилучення об'єктів права приватної власності у випадках громадській необхідності. Громадська необхідність націоналізації майна "АТБ" обумовлена небезпекою фінансування тероризмуі передусім, терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", а також тим, що такі дії створюють умови для існування і ефективної діяльності терористів, сприяють здійсненню ними тяжких злочинів, зокрема злочинів як проти особи, так і злочинів, спрямованих на підривання незалежності, територіальної цілісності України, підтримку озброєної агресії Росії проти України.

Як мовиться в пояснювальній записці в Єдиний реєстр досудових розслідувань під № 42015050000000124 внесені відомості відносно фінансування тероризму співвласником мережі дискаунтеров "АТБ" Буткевичем Г. В. з правовою кваліфікацією злочину по частині 1 статті 258-5 Карного кодексу України.

Депутати звертають увагу, що розвиток бізнесу торгової мережі "АТБ" досяг свого піку за часів режиму Віктора Януковича, магазини працювали під протекторатом попередньої влади. Крім того, мережа супермаркетів через офшори має в співвласниках відомого російського олігарха Костянтина Малафеева, засновника інвестиційного фонду Marshall Capital Partners, який, по публікаціях в ЗМІ, здійснює масштабну фінансову підтримку "ДНР" і "ЛНР". "Цей факт пояснює, чому, незважаючи на російську окупацію АР Крим і військову агресію Російської Федерації на сході України, мережа супермаркетів "АТБ" без перешкод працює на окупованих територіях і продовжує отримувати прибуток"- відзначається в пояснювальній записці.

Читайте також: Запропоновано націоналізувати "Приватбанк"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини