Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати створили комісію з питань майбутнього

22 квітня 2015, 14:00
944
4
Реклама

Народні депутати 22 квітня прийняли постанову (проект № 2219)яким створюється Тимчасова спеціальна комісія ВР з питань майбутнього.

Мета створення такої Комісії - розробка і сприяння реалізації Стратегії інноваційного розвитку України на основі державних і громадських пріоритетів з урахуванням досягнень науки і техніки.

Діяльність Комісії буде спрямована на:
- визначення напрямів і пріоритетів науково-технічного і інноваційного розвитку держави;
- опрацювання моделей майбутнього розвитку, обгрунтування загальнодержавних (національних) і регіональних програм;
- підготовку питань стратегічного бачення розвитку України;
- взаємодія з Комітетами ВР з питань стратегічного розвитку;
- залучення до дискусії про розвиток учених, представників внз, фахівців у сфері адміністративного управління, колишніх і нинішніх працівників органів держвлади, представників неурядових громадських організацій, ЗМІ і підприємців;
- підтримка зв'язків з парламентами, науковими організаціями і ученими інших держав відносно стратегічного розвитку на регіональному і світовому рівні.

Термін діяльності Комісії, згідно з проектом, складає 1 рік. За результатами своєї діяльності вона кожні 6 місяців готує звіт. Передбачається, що по витіканню деякого часу Комісія буде перетворена в Комітет ВР з питань майбутнього.

Затверджений склад Комісії, головою обраний Олексій Скрипник (один з авторів проекту)його заступником Сергій Тарута.

Автори проекту в пояснювальній записці наводили приклад аналогічних комісій інших країн - парламентська комісія з питань майбутнього Швеції (Commission on the Future of Sweden) здійснює свою діяльність з 2012 року, а у Фінляндії така комісія була тимчасово створена в 1993 році і за результатами успішної діяльності в 2000 році була перетворена в постійно діючий комітет з питань майбутнього (The Committee for the Future).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини