Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР вимагає у РФ припинити озброєну агресію

21 квітня 2015, 11:19
798
8
Реклама

Верховна Рада 21 квітня з урахуванням пропозицій Комітету із закордонних справ прийняла постанову, якою схвалила Заява про відсіч озброєної агресії Російської Федерації і подоланні її наслідків (проект № 2332).

Метою документу є створення юридичної основи для пред'явлення Україною консолідованої претензії Російської Федерації у зв'язку з озброєною агресією проти України.

У Заяві описані факти озброєної агресії в хронологічному порядку, визначено, які міжнародні акти порушила РФ, описані наслідки таких дій і тому подібне

Крім того, Верховна Рада вимагає від Російської Федерації:

- невідкладно звільнити усі військовополонені, заручників і незаконно утримуваних громадян України
- терміново вивести з території України усі військові формування Збройних Сил РФ і припинити будь-яку підтримку терористичних організацій на сході України;
- безумовно виконувати Мінські домовленості
- негайно повернути анексований Крим під контроль України
- повністю відшкодувати увесь заподіяний озброєною агресією збиток
- негайно припинити переміщення незаконних "гумконвоев"
- притягнути до карної відповідальності і покарати осіб, винних в плануванні, підготовці, початку і здійсненні агресії проти України і скоюванні військових злочинів і злочинів проти людяності. У разі відмови РФ покарати винних Україна залишає за собою право звернутися до Міжнародного карного суду.

Також Рада в Заяві виражає вдячність українським волонтерам, заявляє про своє прагнення до остаточного мирного врегулювання за столом переговорів, вітає розгортання на території України міжнародної операції по підтримці світу і безпеки.

У разі відмови РФ від припинення озброєної агресії проти України ВР закликає міжнародне співтовариство до посилення санкцій відносно Російської Федерації і прискоренню надання Україні розширеної фінансової допомоги і постачань зброї.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини