Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У КАС запропоновано визначити порядок апеляційного оскарження рішень місцевого суду

20 квітня 2015, 17:22
1109
0
Реклама

Законопроектом № 2652 (автор - нардеп Сергій Кивалов) пропонується внести зміни статтю 171-2 Кодекси адміністративного судочинстваякими передбачити можливість і порядок апеляційного оскарження рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності суб'єктів владних повноважень відносно притягнення до адміністративної відповідальності.

Зміни запропоновано внести з метою виконання рішення Конституційного Суду України від 8 квітня 2015 року № 3-рп/2015згідно з яким норма КАС про неможливість оскарження рішення місцевого суду визнана неконституційною.

Запропоновано внести в ст. 171-2 КАС наступні доповнення:

* Рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності суб'єктів владних повноважень відносно притягнення до адміністративної відповідальності складається і підписується в день його прийняття, а його копії не пізніше наступного дня видаються особам, що брали участь в справі, або спрямовуються ним, якщо вони не були присутніми під час його проголошення.

* Судові рішення по визначених цією статтею адміністративним справам можуть бути оскаржені в апеляційному порядку в 5-денний термін з моменту отримання копії судового рішення стороною або іншою особою, що брала участь в справі.

* Суд апеляційної інстанції розглядає справу у 10-денний термін після закінчення терміну апеляційного оскарження з повідомленням осіб, що беруть участь в справі. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає апеляційному розгляду.

* Суд апеляційної інстанції за результатами апеляційного розгляду не може повертати справу на новий розгляд. Рішення апеляційної інстанції у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності суб'єктів владних повноважень відносно притягнення до адміністративної відповідальності являється остаточним і оскарженню не підлягає.

* Судові рішення по визначених цією статтею адміністративним справам набирають законної сили після закінчення терміну апеляційного оскарження, а у разі їх оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини