Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЭКУ роз'яснила нюанси оплати електроенергії для освітлення паркінгу

17 квітня 2015, 14:15
3006
0
Автор:
Реклама

НКРЭКУ в листі № 2590/17.2/61-15 роз'яснила нюанси оплати електричної енергії, використовуваної для освітлення боксів паркінгу, і повідомляє наступне.

Нагадаємо, особливості застосування тарифів на електроенергію для населення регулюються Порядком застосування тарифів на електроенергію. Згідно п. 2.1.1 Порядку, населенню, яке розраховується з ліцензіатом по загальному розрахунковому засобу обліку і об'єднане шляхом створення юрособи, відпустка електричної енергії робиться по тарифах для населення.

Виходячи з цього, оплачувати електроенергію по тарифах для населення, мають право тільки споживачі, які забезпечують споживання електроенергії безпосередньо населенням в окремих житлових будинках, квартирах, гуртожитках, гаражах і боксах для особистих автомобілів і човнів.

Таким чином, електрична енергія, яка споживається балансодержателем багатоквартирного будинку, освітлення паркінгів і стоянок розміщених в підвальних приміщеннях або на прибудинкових територіях, оплачується за тарифом 41,94 коп. за 1 кВт·ч (з ПДВ) відповідно до пункту 1.6 Тарифів і Примітки.

В той же час, слід зазначити, що згідно із статтею 54 Господарського кодексу на суб'єктів господарювання, які здійснюють некомерційну госпдіяльність, поширюються загальні вимоги відносно регулювання діяльності з урахуванням особливостей її здійснення різними суб'єктами господарювання.

Отже, якщо послуги з функціонування паркінгів і стоянок, розміщених в підвальних приміщеннях або на прибудинкових територіях, надає стороння організаціяв цьому випадку електроенергія, споживана на освітлення паркінгів і стоянок не є спожитою для забезпечення індивідуальних потреб населення, вона є ресурсом, який використовується в госпдіяльності (навіть якщо результатом цієї діяльності є надання послуг населенню). Така електроенергія оплачується за єдиним роздрібним тарифомякий згідно з Порядком розрахунку єдиних роздрібних тарифів на електроенергію, що відпускається для кожного класу споживачів, окрім населення, населених пунктів і зовнішнього освітлення, на території України, встановлюється Комісією щомісячно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини