Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив план підтримки індустрії програмування

17 квітня 2015, 10:18
1278
0
Реклама

План заходів по підтримці індустрії програмної продукції в 2015 році затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів від 8 квітня № 338-р.

Документом заплановано провести наукове дослідження по впровадженню економічних стимулів для розвитку індустрії програмної продукції в Україні, у тому числі за рахунок засобів міжнародної технічної допомоги.

Будуть розроблені законопроекти:
- про внесення змін до Податкового кодексу (з метою визначення термінів : програмна продукція, постачання програмної продукції, онлайн-сервіс);
- відносно дерегуляции ВЭД у сфері інформаційних технологій, зокрема, в частині спрощення процедури підтвердження надання нерезиденту послуг;
- про врегулювання питання приналежності майнових прав на комп'ютерну програму або базу даних, створену у зв'язку з виконанням трудового договору або за замовленням, введенні безкоштовних договорів по використанню комп'ютерних програм, баз даних і інших об'єктів авторського права, а також застосуванні договорів приєднання на використання комп'ютерних програм.

Школярі в результаті реалізації Плану отримають вдосконалену учбову програму по інформатиці з метою збільшення об'єму викладання основ алгоритмізації і програмування.

Планується і удосконалення системи підготовки фахівців для індустрії програмної продукції відповідно до потреб працедавців.

Планом передбачена підготовка змін в Класифікатор професій з метою включення в нього нових професій - аудитор інформаційних технологій, експерт по управлінню корпоративними інформаційними технологіями, керівник корпоративних інформаційних технологій, фахівець з кібернетичної безпеки.

Міністерствам і відомствам доручено сприяти проведенню фундаментальних і прикладних наукових досліджень в області інформаційних технологій; поліпшенню іміджу України з метою залучення вітчизняних і іноземних інвестицій для розвитку індустрії програмної продукції; забезпечити надання інформаційної підтримки проведення бізнес-форумів і виставок з питань розробки програмного забезпечення за кордоном і в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини