Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Все більше судів приєднуються до прохання про підвищення зарплати працівникам апаратів

16 квітня 2015, 12:51
1366
7
Автор:
Реклама

Збори працівників апарату Господарського суду Миколаївської області прийняли рішення приєднатися до відкритого листа працівників апарату Господарського суду Івано-Франківської області відносно оплати праці. Відмітимо, раніше до вимог про підвищення зарплати приєдналися працівники апарату Господарського суду Черкаської області.

Працівники апарату суду обратитились до Президента, Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради, Міністра юстиції, Голови Державної судової адміністрації з відкритим листом відносно стану фінансового забезпечення апаратів судів.

У листі відзначається, що оплата працівників апарату втратила стимулюючу функцію, оскільки зарплата зараз майже не залежить від кваліфікації персоналу і результатів праці. У зв'язку з цим суд втрачає співробітників з високою кваліфікацією і багаторічним досвідом роботи в судовій системі. Також відзначається, що низький рівень зарплати і високі вимоги до кандидатів в держслужбовці не мотивують до працевлаштування на вакантні посади працівників апарату суду.

Держслужбовці просять залишити норму про розмір посадового окладу працівника апарату суду, посада якого віднесена до VI категорії посад держслужбовців, у розмірі 30 % посадового окладу судді місцевого суду, а посадові оклади працівників апарату судна, посади яких віднесені до кожної наступної категорії посад держслужбовців, встановити з коефіцієнтом 1,3 пропорційно посадовим окладам працівників апарату судна, посади яких віднесені до попередньої категорії. Відповідні зміни необхідно внести в урядовий законопроект про Государственой службі (№ 2490).

Джерело: Судова влада

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини