Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений порядок створення і ліквідації держадміністрацій

15 квітня 2015, 15:01
803
1
Реклама

У Раді зареєстрований урядовий законопроект 2642 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно порядку освіти і ліквідації місцевих державних адміністрацій", розроблений Минрегионом.

Закон про місцеві держадміністрації пропонується доповнити новою статтею, в якій встановити, що місцева державна адміністрація (далі - МГА) утворюється або ліквідовується Кабінетом Міністрів.

Новою статтею запропоновано доповнити і Закон про держреєстрацію юрособ і фізосіб-підприємців, встановивши особливості державної реєстрації МГА. Держреєстрація новоствореної МГА як юридичної особи здійснюється в 3-денний термін з дня набуття чинності акту Президента України про призначення голови МГА.

Здійснення заходів по держреєстрації МГА як юридичної особи покладається на її голови.

Для держреєстрації глава МГА або уповноважена ним особа подає державному реєстраторові (по місцезнаходженню держадміністрації):

- заповнену реєстраційну картку на здійснення державної реєстрації юридичної особи;
- завірену копію акту Президента України про призначення голови місцевої державної адміністрації.

За здійснення державної реєстрації МГА реєстраційний збір не стягується.

Держреєстратор не пізніше наступного робочого дня після отримання необхідних документів вносить запис про здійснення держреєстрації МГА як юридичної особи і повідомляє про це в органи статистики, прибутків і зборів, Пенсійний фонд. Не пізніше наступного робочого дня після отримання від цих органів даних про узяття на облік юрособи оформляє і видає (посилає поштовим відправленням з описом вкладення) главі МГА або уповноваженій особі виписку з Єдиного державного реєстру.

На сьогодні законодавчо не врегульовано питання формування місцевої держадміністрації, зокрема, не встановлений порядок її створення або ліквідації, а також не визначений орган, який повинен приймати такі рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини