Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кивалов знову подав законопроект про медиации

10 квітня 2015, 14:19
1016
2
Реклама

У парламенті зареєстрований ще один проект Закону "Про медиации" - № 2480-1під авторством народних депутатів Сергія Кивалова і Віктора Розвадовского.

Законопроект визначає правові основи впровадження і проведення медиации як позасудової процедури врегулювання конфліктів по взаємній згоді сторін конфлікту і за участю посередника (медіатора). Визначаються принципи і порядок проведення медиации, правовий статус медіатора, основи функціонування самоврядування медіаторів. Запропоновано чітко регламентувати права і обов'язки сторін медиации, а також процедуру медиации від її ініціації до моменту припинення.

Крім того, для визначення особливостей застосування процедури медиации в окремих категоріях справ проектом пропонується внести зміни в КЗоТ, УК, ГПК, ХПК, КПК, КАС, Закон "Про старанне виробництво". Зокрема, передбачається обов'язкове проведення медиации у справах про розірвання браку в першій судовій інстанції.

Нагадаємо, що цей законопроект вже пропонувався С. Киваловым в Раді шостого і сьомого скликань, разом з альтернативним, і навіть отримав позитивні рекомендації парламентського комітету (під керівництвом самого С. Кивалова).

На даний момент в Раді зареєстрований законопроект № 2480 про медиации, ініціаторами якого вказані депутати від коаліції. Законопроектом запропоновано ввести модель добровільної медиации. Депутати вважають, що введення обов'язкової медиации (навіть по вузьких категоріях справ) є передчасним для України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини