Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова українська прокуратура запрацює з 25 квітня

2 квітня 2015, 11:19
1398
2
Реклама

Цього разу головною темою номера стала реформа прокуратури, а точніше - новий Закон, який почне працювати з 25 квітня.

Їм передбачено досить істотне звуження повноважень прокурорів, основними функціями яких стане контроль за діяльністю органів досудового слідства, дізнання і оперативно-розшуковою діяльністю, а також виконанням покарань і застосуванням примусових заходів, що мають на увазі обмеження свободи особи, так само як і ведення державного звинувачення.

А ось функції по захисту прав і інтересів громадян і держави будуть більшою мірою передані іншим компетентним органам, хоча прокурори і збережуть право на роботу в цьому напрямі за наявності певних, чітко встановлених законом умов. Тому вже зараз можна прогнозувати істотне зниження числа випадків участі прокурора в господарських, адміністративних і цивільних справах.

За рамками ж карних виробництв і судових процесів у прокурорів повноважень майже не залишиться. І, найголовніше, в минуле остаточно повинні піти прокурорські перевірки.

Усі ці і інші важніе моменти детально розкриті в матеріалах свіжого номера "ЮРИСТ&ЗАКОН".

Через декілька місяців, коли буде зрозуміле, як нові норми працюватимуть на практиці, редакція планує повернутися до цієї тематики.

Щоб ознайомитися з виданням ЮРИСТ&ЗАКОН, замовте демо-доступ>>

Усі продукти ЛІГА :ЗАКОН, у тому числі і видання ЮРИСТ&ЗАКОН, інтегровані в Єдину інформаційну платформу ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Замовивши демо-доступ до видання, Ви отримаєте доступ і до Єдиної платформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини