Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ роз'яснив нюанси визначення системно важливого банку

31 березня 2015, 12:55
780
0
Реклама

Національний банк України листом від 25 березня № 22-01012/20138 у відповідь на запит НАБУ надав роз'яснення відносно джерел, які використовуватимуться для визначення системно важливого банку.

Так, регулятор відмітив, по яких статистичним звітам братимуться дані при обчислені показників для визначення системно важливого банку. Зокрема, розрахунок можливо здійснити за даними опублікованої банками проміжної фінансової звітності відповідно до методології, визначеної в Положенні об визначення системно важливих банків.

Відносно інформації про доведення для банків середньоарифметичного показника системної важливості банків у листі відзначається, що значення такого показника визначає НБУ за фактичними даними у банківській системі за станом на 1 січня в порядку, визначеному вказаним Положенням, тому його завчасне доведення до банків - неможливо.

На сьогодні Нацбанком підготовлений проект нормативно-правового акту відносно встановлення особливостей регулювання діяльності системно важливих банків. Документ опрацьовується з експертами Всесвітнього банку, Міжнародного валютного фонду, і незабаром буде переданий для розгляду банківським співтовариством.

Джерело: НАБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини