Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується заборонити підвищення тарифів для населення без лічильників

30 березня 2015, 12:07
2264
8
Реклама

Збільшення тарифів на воду, опалювання і газ для населення може здійснюватися виключно у разі наявності будинкових приладів обліку відповідних послуг. Таке правило пропонується встановити законопроектом № 2483 (поданий нардепами від БПП) шляхом внесення змін до Закон "Про житлово-комунальні послуги" та ін.

Так, в пропонованих змінах Закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" говориться, що збільшення тарифів на природний газ для населення, що проживає в квартирах і приватних житлових будинках, в яких газ використовується тільки для приготування їжі, може здійснюватися виключно у разі наявності встановлених для такого населення приладів обліку (лічильників) об'ємів споживання природного газу за рахунок суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

При цьому пропонується прискорити встановлення населенню лічильників газу: у разі використання газу для підігрівання води і приготування їжі - до 1 жовтня 2015 року, тільки для приготування їжі - до 1 жовтня 2017 року (у діючій редакції Закону - відповідно, 2016 і 2018 рік).

Згідно з проектом, зміни в Закон "Про теплопостачання" передбачають, що збільшення тарифів на централізоване опалювання і централізоване постачання гарячою водою для населення, що проживає в квартирах і приватних житлових будинках, може здійснюватися виключно у разі наявності будинкових приладів обліку теплової енергії і регуляторів температури, а також приладів обліку об'ємів споживання гарячої води, встановлених за рахунок постачальників відповідних послуг.

Передбачається, що у разі відсутності на ввідних теплових мережах в житловий будинок будинкових приладів обліку теплової енергії і регуляторів температури, а також приладів обліку об'ємів споживання гарячої води, норматив споживання послуг з централізованого опалювання і централізованого постачання гарячою водою для населення, що проживає в таких будинках, розраховується шляхом множення на знижуючий коефіцієнт 0,5 (т. е., знижується в два рази), а в квартирах - розраховується шляхом множення на знижуючий коефіцієнт 0,3.

Законопроектом передбачені і зміни в Закон "Про питну воду і питне водопостачання": збільшення тарифів на послуги з централізованого постачання питною (холодною) водою для населення, що проживає в квартирах і приватних житлових будинках, може здійснюватися виключно у разі наявності будинкових приладів обліку об'ємів споживання такої води, встановлених за рахунок суб'єктів господарювання, об'єктів централізованого питного водопостачання, що здійснюють експлуатацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини