Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощений порядок держреєстрації ліків

26 березня 2015, 12:31
863
0
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 18.03.2015 № 125 вніс зміни в Порядок державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів.

Передбачено, що у разі, якщо лікарський засіб зареєстрований Європейським агентством по лікарських засобах, державна реєстрація оригінального лікарського засобу здійснюється без проведення експертизи реєстраційних матеріалів на такий засіб на підставі заяви, реєстраційних матеріалів, у тому числі звіту за оцінкою реєстраційного досьє вказаного Агентства, і укладення Державного експертного центру Мінохоронздоров'я відносно відповідності інструкції про застосування і методів контролю якості лікарського засобу реєстраційним матеріалам.

Держреєстрація лікарського засобу, призначеного виключно для лікування туберкульозу, ВІЛ/СНІДУ, вірусних гепатитів, онкологічних і рідкісних (орфанных) захворювань, яке зареєстроване компетентним органом США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади або ЄС як лікарський засіб, здійснюється на підставі заяви і укладення Державного експертного центру Мінохоронздоров'я, складеного за результатами перевірки прикладених до заяви матеріалів.

Також в постанові визначено, що після перереєстрації термін застосування у Україні лікарського засобу не обмежується, окрім випадків, передбачених п. 8 Порядку.

Читайте також:
Реєстрацію ліків спростять
Держзакупівлі ліків здійснюватимуться із залученням міжнародних спецорганізацій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини