Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Венеціанська комісія підтримує українську люстрацію

23 березня 2015, 16:19
949
10
Реклама

У Мінюсті заявили, що в результаті консультацій з експертами Венеціанської комісії зняті усі питання, які були у представників цієї організації відносно Закону про очищення влади.

Представники комісії кардинально змінили свою позицію і повністю підтримують процес очищення влади в Україні, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

За словами Міністра, представники ВК заявили, що в Україні ухвалений унікальний закон, який відрізняється від практик усіх країн, які проводили класичну люстрацію.

Експерти ВК підтвердили право України застосувати колективний критерій відносно звільнення посадовців, які обіймали високі посади під час режиму Януковича. І ця принципова позиція залишиться навіть після внесення змін до Закон про очищення влади.

Консультації завершаться впродовж квітня. П. Петренко розраховує на отримання максимально позитивного для України укладення.

Джерело: Мінюст

Нагадаємо, в грудні 2014 року Венеціанська комісія дала три місяці для доопрацювання українського Закону про люстрацію (читайте детальніше: Що не влаштувало Венеціанську комісію в Законі про люстрацію?). У лютому 2015 року голова ВК пропонував припинити процес люстрації в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини