Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про створення мобілізаційного резерву

19 березня 2015, 12:06
1831
1
Реклама

Верховна Рада 19 березня ухвалила Закон про внесення змін до Закон "Про військовий обов'язок і військову службу" (президентський законопроект № 2377). Передбачається правове регулювання проходження служби у військовому резерві в особливий період.

Встановлено, що залучення в обов'язковому порядку до проходження служби в військовому оперативному резерві першої черги військовослужбовців, які звільнятимуться з термінової військової служби і військової служби по заклику при мобілізації, на особливий період.

Такі особи за своїми професійними і морально-психологічними характеристиками і станом здоров'я мають бути придатні до служби у військовому резерві і відповідати встановленим вимогам.

Після завершення особливого періоду громадяни, що проходили службу у військовому резерві першої черги оперативного резерву, мають право в добровільному порядку зробити висновок контракт на проходження служби у військовому резерві.

Як відзначалося в пояснювальній записці до проекту, прийняття змін обумовлене необхідністю вдосконалення системи забезпечення нацбезпеки і підвищення можливостей українських військових формувань до реагування на загрозу озброєної агресії. До служби у військовому резерві будуть притягнені військовослужбовці з бойовим досвідом, придбаним під час озброєного конфлікту на сході.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини