Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче відсвяткувати річницю першого польоту людини в космос

18 березня 2015, 17:17
962
5
Реклама

У парламенті сьогодні зареєстрований проект постанови № 2401, яким депутат Валерій Писаренко (Відродження) пропонує 12 квітня 2016 року на державному рівні відмітити 55-річчя першого польоту людини в космос.

Кабміну пропонується доручити створити оргкомітет, розробити план заходів по святкуванню, серед яких, - популяризація космічних досягнень українцівдемонстрація сюжетів про Україну як космічну державу, можливе створення в Харкові архітектурного комплексу на космічну тематику і тому подібне

Депутат пояснює свою ініціативу тим, що українські фахівці внесли вагомий внесок у вітчизняну і світову космонавтику. Зокрема, харківські підприємства безпосередньо пов'язані з підготовкою польоту Ю. Гагаріна в космос - на них була створена система управління ракетами-носіями і космічними апаратами, без якої перший політ був би неможливим.

"Україна не може допустити стирання історичної пам'яті, має усі підстави і зобов'язана гордитися досягненнями історичної важливості в космічній галузі", - відмічає нардеп.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини