Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується дозволити особам без освіти бути помічниками нардепів

16 березня 2015, 16:50
1406
7
Реклама

Внести зміни до деяких законодавчих актів відносно освіти помічників-консультантів народного депутата запропоновано законопроектом № 2364 (автор - нардеп від БПП П. Сабашук).

Пропонується відмінити обов'язкова наявність середньої спеціальної або вищої освіти у помічників-консультантів народних депутатів України, працюючих на громадських засадах.

Згідно з чинним законодавством, помічником-консультантом народного депутата може бути громадянин України, що має середню спеціальну або вищу освіту і вільно володіє державною мовою. Народний депутат може мати до 31 помічника-консультанта. Частина з цих помічників-консультантів працює на громадських засадах, без трудового договору і зарплати.

Автор проекту відмічає, що депутати (особливо мажоритарщики) часто залучають до рішення різного роду питань, пов'язаних із здійсненням їх депутатських повноважень, громадян, що не мають середньої спеціальної або вищої освіти (наприклад, студентів). Проте, при цьому народні депутати не мають права надати таким громадянам офіційний статус своїх помічників-консультантів, працюючих на громадських засадах, не дивлячись на те, що фактично вони виконують ці повноваження. Проект покликаний виправити ситуацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини