Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР схвалить звернення про введення миротворців

16 березня 2015, 12:41
522
2
Реклама

Проектом постанови ВР № 2379поданого до парламенту Президентом, передбачається схвалити звернення від імені України до Поради Безпеки Організації Об'єднаних Націй і Ради Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародній операції по підтримці світу і безпеки.

Нагадаємо, СНБО у своєму рішенні від 18 лютого вказав, що інтереси забезпечення нацбезпеки України і невідкладного рішення кризової ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей, а також забезпечення ефективної імплементації Мінських домовленостей вимагають звернення в Радбез ООН і ЦЕ з проханням про розгортання на території України вказаної операції.

Президент звернеться від імені України у вказані міжнародні організації з проханням про напрям в Україну миротворців. Згідно із законодавством, таке звернення повинна затвердити Верховна Рада.

Передбачається, що реалізація миротворчої місії сприятиме політичному врегулюванню і швидкій нормалізації ситуації, що склалася на території Донбасу, відновленню в цих областях правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, прав і законних інтересів юридичних осіб, створенню умов для повернення переселенців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини