Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент запропонував Раді визначити райони Донбасу з особливим статусом

16 березня 2015, 12:23
891
2
Реклама

Президент України подав до парламенту проект постанови № 2374 про визначення окремих територій Донецької і Луганської областей, в яких вводиться особливий порядок місцевого самоврядування.

Проектом запропоновано встановити райони або їх частини, міста, селища і села, які знаходяться на територіях, розташованих між державним кордоном України з Російською Федерацією, врезом води Азовського моря і лінією, яка відповідає Мінському меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Вказано, що в додатку до проекту (текст додатка не обнародуваний) надається визначена Генштабом Збройних Сил України лінія з прив'язкою до місцевості.

У разі прийняття постанова набуде чинності з дня його публікації.

Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей передбачено, що Верховна Рада своїм рішенням визначає райони, міста, селища і села, в яких вводиться такий особливий порядок, - строком на 3 року з дня набуття чинності Закону.

Раніше у СНБО заявлялищо особливий порядок місцевого самоврядування не вводитиметься на територіях, захоплених бойовиками вже після підписання Мінських домовленостей 19 вересня 2014 року, а також в усіх населених пунктах уздовж лінії зіткнення, які контролюються українською стороною.

Читайте також: Місцеві вибори на Донбасі - законопроектом визначені умови

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини