Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні буде сформований мобілізаційний резерв

16 березня 2015, 12:03
1077
0
Реклама

У парламенті 16 березня зареєстрований президентський законопроект № 2377яким передбачається правове регулювання проходження служби у військовому резерві в особливий період шляхом внесення змін до Закон "Про військовий обов'язок і військову службу".

Проектом передбачається залучення в обов'язковому порядку до проходження служби в військовому оперативному резерві першій черзі військовослужбовців, які звільнятимуться з термінової військової служби і військової служби по заклику при мобілізації, на особливий період, і які за своїми професійними і морально-психологічними характеристиками і станом здоров'я придатні до служби у військовому резерві і відповідають встановленим вимогам.

Після завершення особливого періоду громадяни, що проходили службу у військовому резерві першої черги оперативного резерву, мають право в добровільному порядку зробити висновок контракт на проходження служби у військовому резерві.

Як відзначається в пояснювальній записці, прийняття змін обумовлене необхідністю вдосконалення системи забезпечення нацбезпеки і підвищення можливостей українських військових формувань до реагування на загрозу озброєної агресії. До служби у військовому резерві будуть притягнені військовослужбовці з бойовим досвідом, придбаним під час озброєного конфлікту на сході.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини