Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано націоналізувати "Приватбанк"

13 березня 2015, 17:33
3037
10
Реклама

Текст законопроекту № 2365 про націоналізацію "Приватбанку", зареєстрованого у ВР 12 березня, сьогодні опублікований на сайті парламенту. Вказано, що мета націоналізації - захист економічної безпеки України, посилення фінансового потенціалу банківської системи.

Згідно з проектом, націоналізації підлягає 100% акцій ПАО КБ "Приватбанк". Визначені нюанси процедури націоналізації. Вказано, що власникові покладено відшкодування в сумі ринкової вартості майна і збитків, що заподіюються в результаті націоналізації (визначається незалежним оцінювачем), за вирахуванням суми заборгованості по виплаті зарплати, матеріальної допомоги і інших виплат і пільг працівникам банку, звільненим особам, а також виплат по зобов'язаннях в держфонди і тому подібне

Як пояснює автор проекту, нардеп Олександр Онищенко (Воля народу), "Приватбанк" є системотворним банком України, лідером по відкритих депозитних рахунках у населення. В той же час, загальний розмір заборгованостей клієнтів перед ним складає 161 млрд. грн., що ставить цей банк в ситуацію, коли єдиним шляхом продовження існування є звернення до НБУ за рефінансуванням.

Саме тому необхідно "Приватбанк" націоналізувати - з метою зміцнення фінансової системи, запобігання втраті платоспроможності цього банку. "Інакше наслідки можуть бути катастрофічними", - попереджає депутат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини