Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти дозволить юрособам і фізособам перевіряти достовірність документів про вищу освіту

6 березня 2015, 15:35
2105
0
Реклама

Міносвіти розробило проект наказу відносно доступу до інформації про документам про вищу освіту.

Так, пропонується встановити механізм надання доступу фізичним і юридичним особам в Реєстр документів про вищу освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти з метою перевірки достовірності документів про вищу освіту.

Згідно з проектом, доступ до інформації, що міститься в Реєстрі, є безкоштовним і вільним. Інформація про достовірність виданого документу про вищу освіту надається на основі запиту - в електронному вигляді у формі інформації, що відображається у вигляді інтернет-сторінки на веб-сайті Реєстру, або ж виписки з Реєстру у вигляді файлу, який спрямовується на адресу електронної пошти заявника.

Крім того, розроблений порядок замовлення на створення інформації, відтворної в документах про вищу освіту, і обліку документів про вищу освіту у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Документом пропонується встановити загальний механізм замовлення на створення інформації, яка відтворюється в документах про вищу освіту держзразка за акредитованою освітньою програмою, і у власних документах про вищу освіту, виданих вищими учбовими закладами по неакредитованной освітній програмі (далі - документ про вищу освіту), а також обліку документів про вищу освіту і додатків до них.

Проект опублікований для громадського обговорення на сайті Міносвіти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини