Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент створив військово-цивільні адміністрації на Донбасі

5 березня 2015, 14:49
1340
0
Реклама

Президент Петро Порошенко 5 березня підписав Указ № 123/2015 про створення військово-цивільних адміністрацій.

Згідно з документом, створюються Донецька і Луганська обласні військово-цивільні адміністрації. Крім того, в Донецькій області створюються: Волновахская і Марьинская районні ВГА, військово-цивільні адміністрації в містах Авдеевка, Угледар і Красногоровка Марьинского району; у Луганській області: Новоайдарская, Попаснянская і Станично-луганська районні ВГА, військово-цивільні адміністрації сіл Кримське і Трехизбенка, Кряковка, Лобачево, Лопаскино і Горіхово-донецьке Новоайдарского району; селища Новотошковское і сіла Жолобок Попаснянского району; сіл Троицкое і Новозвановка Попаснянского району.

Визначено, що Донецька і Луганська облдержадміністрації придбавають статус відповідно до Донецької і Луганської обласних ВГА, а їх голови - статус керівників відповідно до Донецької і Луганської обласних ВГА. Це ж торкається і освічених адміністрацій нижчого рівня.

Указом доручено главам Донецької і Луганської облдержадміністрацій в 3-денний термін подати керівникові Антитерористичного центру при СБУ пропозиції відносно переліку посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцямиособами рядового і начальницького складу правоохоронних органів в створених ВГА. Також глави ОГА разом з керівником АЦ повинні подати в 5-денний термін Секретареві СНБО спільні пропозиції по кандидатурах для призначення на посади керівників ВГА населених пунктів.

Секретар СНБО повинен забезпечити підготовку до невідкладного розгляду СНБО питання про призначення керівників військово-цивільних адміністрацій.

Президент уповноважений створювати ВГА згідно Закону № 141 - VIII "Про військово-цивільні адміністрації".

Військово-цивільні адміністрації - тимчасові державні органи, діючі у складі Антитерористичного центру при СБУ. Мета ВГА - забезпечення дії Конституції і законів України, безпеки і нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку; участь в протидії диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи в районі проведення АТО. До роботи у військово-цивільних адміністраціях притягуються військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу правоохоронних органів.

Згідно із Законом, ВГА здійснюють свої повноваження до припинення їх діяльності в день відкриття першої сесії новообраної відповідної ради, а у разі створення обласних/районних для забезпечення громадського порядку і безпеки - до завершення АТО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини