Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Добродійні SMS запропоновано звільнити від оподаткування

5 березня 2015, 10:40
464
0
Реклама

Внести зміни в законодавство і створити сприятливі умови для впровадження добродійних текстових повідомлень пропонують народні депутати від "Народного фронту", які подали до парламенту законопроекти № 2297 і № 2298.

Запропоновані зміни дозволять звільнити добродійні текстові повідомлення від оподаткування, що забезпечить перерахування на добродійність усієї заявленої абонентом суми.

Згідно із законопроектом № 2297, Закон про добродійну діяльність доповнюється визначенням: добродійне текстове повідомлення - текстове повідомлення (SMS), яке відправлене на телефонний номер, виділений оператором телекомунікацій бенефіціару (в т.ч. добродійній організації) для збору засобів на добродійні цілі.

У проекті говориться, що отримавши добродійне текстове повідомлення, оператор телекомунікацій зобов'язується перерахувати засоби що відповідає бенефіціару. За відправку добродійного SMS з абонента стягується плата в розмірі не більше собівартості такої послуги.

Запропоновані і зміни в Закон про финуслугах - встановити, що не рахуються фінансовими операції оператора телекомунікацій по перерахуванню коштів на меті добродійної діяльності у рамках добродійного SMS і збору засобів на добродійні цілі за дорученням добродійної організації.

А в Законі про пенсійний збір проектом вказується, що у разі отримання добродійного текстового повідомлення суми збору на обов'язкове державне пенсійне страхування виходячи з суми коштів, на яку оператор стільникового зв'язку перераховує засоби що відповідає бенефіціару, зараховуються оператором стільникового зв'язку в рахунок зменшення поточних платежів по цьому збору впродовж поточного звітного періоду.

Законопроектом 2298 пропонується доповнити Податковий кодекс статтею 192-1 про особливості визначення бази оподаткування для добродійних текстових повідомлень, що надасть можливість операторові телекомунікацій компенсувати податкиякі були сплачені у момент отримання ним передоплати від абонента.

Враховуючи популярність мобільного зв'язку і легкість здійснення пожертвувань, відмічають депутати, саме цей вид здійснення добродійності має усі шанси стати справжньою альтернативою нерідко непрозорому і шахрайському стихійному збору засобів в добродійні ящики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини