Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для перерахування валюти експортери повинні отримувати довідки в ГФС

4 березня 2015, 09:40
1069
0
Реклама

Сьогодні, 4 березня, набула чинності постанова Правління Національного банку України від 3 березня № 161яким внесені зміни в постанову № 124. Віднині для перерахування грошей за межу необхідно отримувати довідки в Державній фіскальній службі.

У постанові говориться, що пакет документів, який подається в НБУ для підтвердження можливості як купівлі, так і перерахування іноземної валюти, повинен також містити довідку ГФС про відсутність у резидента заборгованості по податках, зборах, платежах. Раніше такі довідки були потрібні тільки тим компаніям, які купують валюту на міжбанку.

Виключення з нових правил зроблене для критичного імпорту (згідно Закону про введення додаткового імпортного збору).

Крім того, компанії, що придбавають за межею послуги (сервісні, консультаційні і тому подібне) повинні для купівлі безготівкової валюти надавати окрім довідки з ГФС ще і акт цінової експертизи. Такий документ потрібно по контрактах від 25 000 євро (раніше - 50 000 євро).

Також постановою № 161 до 3 квітня відміняється вимога по обов'язковому наданню акредитиву іноземної фінустанови для купівлі на міжбанку понад 500 000 доларів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини